Vanhustentalo Vuokko tarjoaa turvallisen asuinpaikan

vuokko

Vanhustentalo Vuokko

Vanhustentalo Vuokko on tarkoitettu turvalliseksi asuinpaikaksi vielä omatoimisille eläkeläisille, jotka täyttävät tulojensa ja varallisuutensa puolesta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) asettamat ehdot.

Vanhustentalo Vuokko, joka on valmistunut v. 1990, sijaitsee Varissuon kaupunginosassa osoitteessa Katteluksenkatu 1 20610 Turku. Vuokko sijaitsee Palvelulinja P2:n reitillä.

Vuokossa on 70 kpl 41 - 50 m²:n vuokra-asuntoa, joissa on inva-wc, matalat keittiökaapit ja tilava parveke. Vuokra sisältää käyttöveden, sähkön asukas maksaa itse. Vuokossa on automaattinen osoitteellinen paloilmoitinjärjestelmä, josta on yhteys suoraan hätäkeskukseen.

Säätiö ei tuota palveluja Vuokon asukkaille, vaan asukas hankkii kaikki kotiinsa tarvitsemat palvelut itse.

Vuokossa on säätiön työntekijänä vahtimestari-siivooja.

Vuokossa on aktiivinen asukastoimikunta, joka järjestää aulan kokoontumistilassa säännöllisesti viikoittain ohjelmaa ja kahvihetkiä asukkaille. Katariinanseurakunta järjestää Vuokossa kuukausittain hartaushetken.

 

Ajankohtaista

Koronavirustartuntojen ehkäisy Vanhustentalo Vuokossa

- Ohje asukkaille ja vierailijoille

Tartuntojen välttämiseksi velvoitamme ystävällisesti välttämään kaikkea välitöntä kanssakäymistä iäkkäiden asukkaidemme kanssa ja noudattamaan seuraavia ohjeita:

Vierailut ovat kiellettyjä henkilöiltä, joilla on tartuntatautioireita ja jotka ovat palanneet 14 vuorokauden sisällä alueelta, jossa koronavirusta esiintyy merkittävästi. Lisäksi suositellaan vahvasti vierailujen rajoittamista asukkaiden luo aina, kun vierailua harkitsevalla on hengitystieinfektio/flunssaoireita.

Vierailut ovat sallittuja ainoastaan välttämättömien tarvikkeiden toimittamiseksi, esim. apteekki- ja ruokatarvikkeet sekä muiden välttämättömien tehtävien toimittamiseksi. Etäällä asuvalle läheiselle voi tilata myös ruokaa kotiinkuljetuksena verkkokaupan kautta.

Asukkaidemme toimintakyvyn säilyttämiseksi emme rajoita asukkaidemme liikkumista ja seurustelua sisätiloissamme ja esim. aulatiloissa tapahtuva keskinäinen seurustelu ja lehtien lukeminen on edelleen sallittua välimatkat ja hygieniaohjeet huomioiden. Myös ulkoileminen voi jatkua edelleenkin, ja on suotavaakin nyt kun muihin harrasteisiin ei pääse osallistumaan, mutta suosittelemme välttämään kauppoja ja muita julkisia paikkoja, mikäli käynti ei ole välttämätöntä.  Vierailijat voivat ulkoilla yhdessä omaisensa kanssa, mutta huomioiden voimassa olevat hygieniaohjeet ja läheistä kontaktia välttäen.

Pyydämme teitä – olipa kyseessä omainen tai muu vierailija, huomioimaan edellä mainitut rajoitukset, kun harkitsette vierailua asukkaidemme luona. Näissä tapauksissa suosittelemme muita yhteydenpitotapoja kuin vierailuja. Soitelkaa asukkaille aktiivisesti puhelimella ja kyselkää kuulumisia.Olemme ohjeistaneet henkilöstöämme toimimaan koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Noudatamme THL: n, VSSHP:n, Turun kaupungin ja muiden viranomaisten ohjeistusta. Yhteistyö on tällaisessa tilanteessa välttämätöntä.

Kiitos, että autatte meitä turvaamaan asukkaidemme ja työntekijöidemme hyvinvointia.

 

Anu Salmi

Toiminnanjohtaja

040 1840 123

 

Pirjo Tiensuu

Vahtimestari-siivooja

044 523 3390 (arkisin klo 8-16)

Jätä hakemus vanhustentalo Vuokkoon!